Vanaf €1300,- gratis bezorging

Door heel Nederland

Veilig betalen via IDEAL

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Profiteer nu van staffelkorting! Tot wel 8% van het totale bedrag*

* Alleen geldig voor particuliere afnemers en voor leveringen vanaf €1500,-

Hoe bepaal je de Lengte van de Schroef? 

Bij het klussen maakt u vaak gebruik van schroeven, vooral wanneer u materialen aan elkaar moet bevestigen. Helaas kunt u niet zomaar een schroef pakken en die gelijk geschikt is voor uw materiaal die u moet bevestigen. Ook weet u niet of de schroef de juiste dikte en de lengte heeft voor de klus. Daarom is het van belang dat u van te voren weet welke lengte en dikte uw schroef moet zijn voor het materiaal en de klus, zodat u zeker weet dat u het niet opnieuw hoeft te doen.

Vuistregel

Wanneer u de lengte van de schroef gaat bepalen moet u als eerste de dikte van het materiaal weten dat u gaat bevestigen. De vuistregel is als volgt:  dikte van materiaal x 2,5. Dus voor een plank van 10 mm. heeft u een schroef van 25 mm lang nodig. Als u deze regel aanhoudt weet u in ieder geval zeker dat uw constructie stevig is bevestigd.

Niet alleen de lengte van de schroef is belangrijk, maar ook de dikte van de schroef. Zoals bij de lengte van schroef is er voor de dikte niet echt een regel. Het is van belang dat u bij het bevestigen van zware materialen een dikke schroef gebruikt. Op een dikke schroef kan veel meer druk op worden uitgeoefend het is dus altijd beter dan een wat dikkere schroef te gebruiken.

 

 

Meer informatie? Lees dan onderstaande artikelen!

Lees hier verder over:

Scroll naar top
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...