Het gebruik van OSB platen

OSB platen zijn lagen houtschilfers die met lijm aan elkaar verbonden zijn en zo een plaat vormen. In Europa worden steeds meer fabrieken geopend en groeit het marktaandeel snel van deze platen. 

Toepassingen OSB Platen

Deze platen kunt u voor allerlei dingen gebruiken. Zo kunt u de planten gebruiken voor grote verbouwingen, maar ook voor het in elkaar zetten van een simpel kastje. Beide kanten van OSB platen zijn geschikt voor gebruik, daarom worden ze veel gebruikt in het isoleren en aftimmeren van bijvoorbeeld een zolder. Omdat de platen aan beide kanten gelijk zijn kunt u aan één kant isolatiemateriaal bevestigen en aan de andere kant de dakspanten. Het materiaal van de OSB platen is ook geschikt voor buitentoepassingen. Als u het hout voor buitentoepassingen wilt gebruiken moet het wel geïmpregneerd of gebeitst worden om er buiten jarenlang plezier van te hebben.

Vier klassen OSB

De OSB platen worden ingedeeld in vier klassen. De platen voldoen aan de NEN-EN 300 norm. Klasse 1 voor gebruik in droge omstandigheden, en klasse 4 wordt gebruikt bij vochtige omstandigheden, en wanneer de platen zwaar belast worden. Hiervoor geldt wel dat het hout tegen vocht behandeld moet worden. 

De houtvezels die voor het hout gebruikt worden zijn afkomstig van het hout met het FSC keurmerk. Het komt erop neer dat OSB zeer milieuvriendelijk is. Bij de productie van de houten platen komt bijna tot geen afval vrij. Mocht er toch wat afval vrijkomen wordt dat meteen gebruikt voor brandstof. Ook worden grote houtschilfers gebruikt. Hierdoor wordt er minder lijm gebruikt, wat leidt tot minder belasting van het milieu. Tijdens het productieproces komen er geen chemische stoffen vrij. De stoffen die wel vrijkomen voldoen aan de geldende normen. 

Bekijk ons aanbod en bestel direct OSB platen via onze webshop!

Underlayment
Underlayment
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...