Groene tips voor Beginners

Wij plaatsen regelmatig blogs met leuke tips voor de ijverige tuinierder met groene vingers. Maar het is natuurlijk nooit te laat om heerlijk aan het werk te gaan uw tuin. Daarom zetten wij een paar groene tuintips op een rijtje voor echte beginners onder ons!

Locatie, locatie, locatie

In de makelaardij zeggen ze het altijd: location is key! En dit geldt dus ook voor uw tuin. Leg de tuin aan in een deel van uw erf waar u het regelmatig kunt zien. Op die manier bent geneigd om direct een stuk aan te pakken wat er wat minder mooi bij ligt, en zult u waarschijnlijk ook meer tijd doorbrengen in de tuin.

Zonnestraaltjes

Een grote valkuil is vaak dat te weinig rekening wordt gehouden met het zonlicht dat in de tuin valt. Bekijk van tevoren goed waar het zonlicht terecht komt. Veel planten, kruiden of fruitbomen hebben minstens 6 uur per dag zonlicht nodig, dus breng dit op voorhand goed in kaart!

Voldoende water

Een andere goede tip is om de nieuwe tuin in de buurt van water aan te leggen. Zorg er in ieder geval voor dat de tuin goed te besproeien is met een tuinslang of speciale sproei-installatie. Vaak wordt geadviseerd om het gras elke week zo’n 3 tot 4 centimeter water te geven. Het gras heeft echter wel tijd nodig om het water goed op te nemen. In plaats van in één keer al het water te sproeien, kunt u beter 2 keer per week sproeien. Als het extra zonnig is zal er meer water verdampen, het is dan verstandig om wat extra water te geven.

Kriebelen uw vingers nu om zelf de handen uit de mouwen te steken? Neem gerust vrijblijvend contact op voor tips en advies. Onze specialisten helpen u graag verder met uw volgende project! 

Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Assortiment Fundering
Fundering
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...