Groene tips voor Beginners 2

Vorige week plaatsten we een aantal eenvoudige en praktische tips voor de beginnende tuinders onder ons. De dagen worden wat frisser en de lucht al wat vochtiger. Hier volgen nog wat aanvullende tuintips voor komende periode!

Zorg voor goed grond

Het is belangrijk om te investeren in goede voedzame aarde. U kunt eventueel verschillende aarde en voeding mixen met de aarde uit de tuin. Zorg voor aarde met goede structuur en het juiste gewicht zodat planten goed op kunnen komen.

Speciale plantenbakken

De meeste planten, groentes, bloemen en fruit kunnen groeien in plantenpotjes. Kies voor speciale planten-containers die u makkelijk kunt verplaatsen. Vergeet daarbij ook niet een bloempotschotel te plaatsen tegen over- en onderbewatering. 

Kies geschikte planten

U dient te kiezen voor planten die passen bij de mogelijkheden die uw tuin biedt. Dus plaats planten die van zon houden op open plekken, en zorg voor een trellis of begeleidende stokken voor klimplanten.

Hardiness zone

Houd rekening met de zogenaamde Hardiness zone. De hardiness zone, ook wel de hardheidszone, een gebied waarin de gemiddelde jaarlijkse minimumtemperatuur boven een specifieke waarde blijft. 

Deze maat geeft aan of plantensoorten in een bepaald gebied de winter kunnen overleven. Als een plantensoort geschikt is voor een bepaalde hardheidszone, betekent dat niet automatisch dat die plant daar eenvoudig kan overleven. Of de plant het goed zal doen hangt af van verschillende factoren zoals de hoeveelheid neerslag, de samenstelling van de bodem en het aantal zonuren.

Nederland en België vallen nog binnen de 7, 8 en 9 zones. Voor planten voor de zones 8 of hoger is een zonnige plek nodig en in de winter soms een winterdoek.

Verspreid wat Hakselhout

Het ziet er mooi uit, maar is vooral erg handig: hakselhout! Zorg voor een goede laag hakselhout om onkruid buiten de deur te houden. Hakselhout voorkomt dat onkruid vrij spel heeft, en blokkeert de zon deels. Bovendien zorgt het ook dat het overtollige water deels wordt opgenomen. Als u liever geen hakselhout gebruikt kunt u ook stro, bladeren of ander materiaal gebruiken.

Doe anders eens wat inspiratie op in ons assortiment:

Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Assortiment Fundering
Fundering
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...