Gereedschap opslaan in tuinhuis/garage

Niets is zo prettig als dat wanneer u gaat klussen, uw gereedschap voor het grijpen ligt. Hiervoor is het belangrijk dat u uw gereedschap makkelijk en geordend kan opbergen. Daarom hebben wij een aantal handige gereedschap-opslag ideeën voor u op een rijtje gezet!

Magnetische Gereedschapshanger

Dit idee is voor de kleinere en lichte gereedschappen. Zo benut u de ruimte efficiënt. Op die manier kunt u de gereedschappen aan de muur of onder planken en kasten hangen. Het is makkelijk zelf te maken: u heeft alleen een staafmagneet, een dunne stalen plaat en enkele kleine schroeven. Om het u nog makkelijker te maken hebben wij de stappen op een puntsgewijs opgesomd:

  • Snijd een rechthoek uit een stalen plaat. Deze dient als omlijsting van de magneet. Teken vervolgens de vorm van de magneet af op het midden van de rechthoek.
  • De magneet moet nu met de magneet zijde naar beneden gericht zijn, en vervolgens trekt u de omtrek na. Trek de lijnen van het vel tot de rand, zodat er een raster van negen rechthoeken ontstaan. 
  • Snijd vervolgens de rechthoeken in het raster weg: nu houdt u een kruisvorm met vier metalen flappen over.
  • Vouw de flappen omhoog aan de zijkant van de magneet. Zorg dat de twee uiteinden hoger zijn dan de magneet.
  • Vouw de flappen aan het einde 90 graden naar beneden, deze moeten aan beide kanten uitsteken en dit moet op dezelfde hoogte als de bovenkant van de magneet.
  • Als laatste stap boort u gaten in deze twee lipjes en bevestigt u deze aan het door uw gekozen oppervlak met schroeven. 

Opbergrek uit pallets

Het voordeel van pallets is dat ze uitstekend kunnen worden hergebruikt voor het opbergen van groter tuingereedschap. Het is super eenvoudig: u hoeft ze alleen op te tillen en tegen de muur te zetten. Het is perfect voor de opslag van harken, schoppen en bezems. U kunt de pallets natuurlijk ook een mooie kleur geven om een vrolijke touch te geven. 

Isolatieschuim voor scherpe voorwerpen

Dit is een erg handige manier om scherpe voorwerpen op te bergen. Dit is makkelijk zelf te maken door een stuk schuim isolatie op triplex te lijmen. Het schuim isolatie materiaal moet 5 centimeter dik zijn en het triplex 3 centimeter breder dan het schuim (de lijm moet geschikt zijn voor het schuim!)  Laat het schuim een paar uur drogen. Boor vervolgens schuine gaten in het schuim. Bevestig uw constructie meteen aan de muur. De schuine boorgaten dienen voor het veilig bij de hand houden van uw gereedschap.

Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...