Wat is Geïmpregneerd hout?

Regelmatig krijgen wij bij Tuinhout-Compleet de vraag wat geïmpregneerd hout is. Om uw vragen over dit onderwerp te beantwoorden hebben wij deze blog geschreven! Lees snel verder!

Wat is geïmpregneerd hout precies?

Wanneer je hout gaat impregneren wordt deze behandeld tegen rot en schimmel. Doordat je het hout impregneert neem je alle plekken op het hout mee waardoor je geen stuk hout onbehandeld laat. Het impregneren van hout kent twee vormen, impregneren door middel van dompelen en impregneren onder hoge druk.

Impregneren door hoge druk

Het hout impregneren onder hoge druk is een van de manieren om uw hout te impregneren. Dit gebeurt onder hoge druk en vacuüm. Door deze manier is uw hout beschermd tegen water, houtrot en schimmels. Daarnaast neemt de levensduur van uw hout ook toe vergeleken met hout dat niet geïmpregneerd is. 

Impregneren door middel van dompelen

Naast het impregneren door middel van hoge druk is er een andere techniek, namelijk dompelen. Het hout wordt voor langere tijd in een bad van impregneermiddel gedompeld. Op deze manier kan het hout zoveel mogelijk impregneermiddel opnemen. De kwaliteit en het resultaat van deze behandeling is afhankelijk van de vochtigheid van het hout.

Wat zijn de voordelen?

Wanneer u hout koopt dat is geïmpregneerd, heeft dit een aantal voordelen tegenover hout dat niet geïmpregneerd is. Hier staan een aantal voordelen voor u op een rij:

  • Beschermt tegen schimmels, houtrot en water
  • Is beschikbaar in verschillende kleuren
  • Beitsen wordt overbodig
  • Overschilderbaar

Tuinhout-Compleet 

Ook Tuinhout-Compleet heeft geïmpregneerd hout in het assortiment. Wij verkopen bijvoorbeeld zwart Zweeds rabat hout. Tuinhout-Compleet heeft een groot aanbod in verschillende soorten houtproducten. Tuinhout-Compleet is gespecialiseerd in Douglas- en Eikenhout. Bent u benieuwd naar ons zwart Zweeds rabat hout? Ga snel naar onze website!

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...