Vanaf €1300,- gratis bezorging

Door heel Nederland

Veilig betalen via IDEAL

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Profiteer nu van staffelkorting! Tot wel 8% van het totale bedrag*

* Alleen geldig voor particuliere afnemers en voor leveringen vanaf €1500,-

Wat is het voordeel van Douglas hout?

Doordat Douglas hout erg duurzaam is krijgen schimmels minder snel de kans om het hout aan te tasten.

Douglas Hout opslaan: Zorg voor Ventilatie

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten hoe zij ons hout nou het best kunnen opslaan, zodat het in optimale conditie blijft. We zullen kort toelichten hoe u het hout zo goed mogelijk kunt opbergen.

Groene tips voor Beginners 2

Vorige week plaatsten we een aantal eenvoudige en praktische tips voor de beginnende tuinders onder ons. De dagen worden wat frisser en de lucht al wat vochtiger. Hier volgen nog wat aanvullende tuintips voor komende periode!

Groene tips voor Beginners

Wij plaatsen regelmatig blogs met leuke tips voor de ijverige tuinierder met groene vingers. Maar het is natuurlijk nooit te laat om heerlijk aan het werk te gaan uw tuin. Daarom zetten wij een paar groene tuintips op een rijtje voor echte beginners onder ons!

Verlichting voor uw Tuin

Nu het eerder donker wordt, is het prettig als uw tuin er ook in de avonden nog mooi bijstaat. Met goede verlichting komt u tuin altijd goed tot z’n recht! We bespreken de verschillende opties om uw tuin te verlichten.

Droogte in de Tuin – Zomertips!

Een droge zomer kan ten koste gaan van u mooi onderhouden tuin. Zorg dat u goed bent voorbereid en voorkom uitdroging van de tuin. Lees hier wat u precies kunt doen!

Seizoentips voor de maand September

We gaan weer bijna de nieuwe maand September in, en daar horen seizoensgebonden tuintips bij! Komende maand kunt u weer lekker aan het werk in de tuin. Hier volgen een aantal seizoentips voor uw to-do lijst!

Eetbare Planten in uw Tuin

In dit seizoen staat u tuin prachtig in volle bloei. Planten schieten her en der uit de grond, en het is een kleurrijk geheel aan het worden. Toch zijn sommige planten niet welkom, en het onkruid verwijdert u het liefst direct.

Eigen Insectenhotel maken

Tegenwoordig is voor allerlei soorten insecten nog maar weinig plek om goed te kunnen nesten. Insectenhotels worden dan ook steeds populairder!

Hout schuren! 3 Basistips.

Hout is en blijft een mooi product om mee te werken. Of je nu iets nieuws gaat bouwen, of juist iets ouds gaat opknappen, schuren is de eerste stap! Wij lichten 3 punten toe waar je rekening mee moet houden als je van start gaat.

Oxidevlekken in uw Hout

Eerder bespraken we al eens het ‘bloeden van hout’. In deze blog gaan we in op de oxidevlekken die in het hout kunnen ontstaan doordat het hout is gaan bloeden. Lees hier meer over hoe de vlekken precies ontstaan, en wat u er tegen kunt doen!

Urban Gardening: tuinieren voor stadsbewoners

De term komt tegenwoordig steeds vaker voorbij: Urban Gardening. Tuinieren kan namelijk ook gewoon als u alleen balkon heeft, een terras of kleine tuin. Vooral in de stad (vandaar ‘urban’) is er niet altijd de ruimte om uitgebreid te tuinieren

Zelf Haardhout maken

Ook bij deze mooie temperaturen bent u misschien van plan om zelf te zorgen voor haardhout. Gezellig voor de buitenhaard of voor de vuurkorf! Wij leggen u graag uit hoe u kunt zorgen voor uw eigen haardhout.

Verschillende soorten schutting

Een schutting zorgt voor een mooie scheiding tussen uw perceel en dat van de buren. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak, en de omvang van uw tuin, zijn er verschillende soorten opties om als schutting te kiezen.

DIY: Knap uw houten meubel op!

Je ziet dat er de afgelopen jaren in Nederland de tuinen steeds vaker worden verhard. 

Waterdoorlatende bestrating

Je ziet dat er de afgelopen jaren in Nederland de tuinen steeds vaker worden verhard. 

Wat te doen tegen hars?

Het kan voorkomen dat wanneer u net een schutting heeft geplaatst, of een tuinhuis heeft gebouwd, dat er toch wat hars uit het nieuwe hout loopt. 

Zelf een Klimrek plaatsen

Misschien is uw tuin niet zo groot, maar vindt u het wel leuk om in de tuin te werken en heeft u stiekem toch groene vingers. 

Behandel uw hout!

Misschien bent u aan het overwegen om een nieuw bureaublad aan te schaffen, of een nieuw werkblad voor de keuken of werkplaats. Er zijn verschillende opties die u dan kunt vergelijken: laminaat, glas of bijvoorbeeld graniet.

DIY project: een epoxy resin tafel

 

U kunt het best het meest vlakke hout gebruiken met het liefst een natuurlijke rand (live edge wood). Denk bijvoorbeeld aan taxus hout, eikenhout of iepenhout.

Uw eigen Moestuinbak maken!

In de tuin kan hout verschillende functies hebben! Zo kunt u het als meubel gebruiken of schutting en tuinpad. 

Hout in de tuin! Inspiratie, voorbeelden en tips

In de tuin kan hout verschillende functies hebben! Zo kunt u het als meubel gebruiken of schutting en tuinpad. 

Decoreren met hout

Decoreren met hout! In deze blog geven wij u tips die u kunt gebruiken om te Decoreren met hout! Bekijk hier snel de blog voor inspiratie!

Tuinmeubelen: welk seizoen en welk materiaal kiest u?

Bent u van plan nieuwe tuinmeubelen van hout aan te schaffen, maar weet u niet welk materiaal geschikt is? Wij vertellen u graag meer!

Gedroogd of Ongedroogd hout?

Bent u van plan iets met gedroogd hout te maken, maar weet u niet wat verstandig is voor binnen en buiten? Wij vertellen u graag meer!

Waarom kiezen voor een houten gevelbekleding?

Bent u van plan nieuwe Houten gevelbekleding te maken, maar weet u niet welke materialen geschikt zijn voor u? Wij vertellen u graag meer!

Geïmpregneerd hout: wat betekent dat?

Regelmatig krijgen wij bij Tuinhout-Compleet de vraag wat geïmpregneerd hout is. Benieuwd wat geïmpregneerd hout is? Lees dan verder!

Milieuvriendelijke alternatieven voor Tropisch hardhout

Milieuvriendelijke alternatieven voor Tropisch hardhout. Alternatieven voor tropisch hardhout zijn: Europees hardhout en duurzaam hout.

Wat moet je vermijden voor een Onderhoudsvrije tuin?

Wat moet je vermijden voor een Onderhoudsvrije tuin? In deze blog geven wij u tips die u kunt gebruiken om uw tuin zo onderhoudsvrij mogelijk te maken!

Wat kunt u doen tegen bloedend hout?

Wat kunt u doen tegen bloedend hout? Voorkomen is beter dan genezen. Wat is bloedend hout en wat doet u er tegen? Wij leggen het uit!

Kiezen voor gecoate of ongecoate Betonpalen?

Wat is het verschil tussen gecoate of ongecoate betonpalen? Deze vraag krijgen wij regelmatig. In deze blog leggen wij u uit wat het verschil is.

Hoe realiseert u een Wintertuin?

Realiseer een wintertuin! Zelfs in de koude wintermaanden een heerlijke plek is om te ontspannen. Hoe u een wintertuin kunt realiseren?

Zachte en harde houtsoorten: het verschil?

Hardhout en zachthout, twee termen die u regelmatig voorbij zult zien komen wanneer u op zoek gaat. Maar wat is het verschil?

Dit jaar een houten kerstboom!

Het is weer bijna kerst. Hoe maakt u een eigen houten kerstboom? Lees in deze blog welke stappen u kunt nemen voor uw houten kerstboom.

Hout kwaliteit bij Tuinhout-Compleet

Benieuwd hoe ons topkwaliteit hout wordt gekeurd? Bekijk het douglas hout assortiment. Lees snel onze blog ons duurzame hout.

Douglashout deur plaatsen

Wilt u zelf een douglas houten deur plaatsen? Bekijk het douglashout assortiment. Lees snel deze blog voor de stappen die u moet maken.

Plaatsen van vlonders

Wilt u zelf een vlonder plaatsen van douglashout? Bekijk het douglashout assortiment. Lees snel deze blog voor de stappen die u moet maken.

Hout beitsen? Check hier de stappen!

Wilt u uw hout beitsen voor bescherming van bijvoorbeeld uw houten vlonder? Lees dan zeker deze blog voor de stappen die u moet maken.

Thuisproject: Maak een tuindeur of tuinpoort

Wilt u uw douglashout deur maken? Bekijk het complete douglashout assortiment. Lees snel deze blog voor de stappen die u moet maken.

Wél of geen vellingkant. Wat zijn de verschillen?

Vellingkanten zijn de schuine kanten van hout die aangebracht zijn op het dakbeschot. Wanneer kiest u voor dakbeschot mét vellingkant hout

Hoe maak je een overkapping? 5 tips!

Middels een overkapping of veranda geniet u van uw eigen buitenruimte. In deze blog geven wij u 5 tips voor het bouwen van een overkapping.

Hart in het hout!

We krijgen wel eens te maken met vragen van klanten over de kwaliteit van het hout. Want, waarom zit er hart in hout? Lees hier onze blog!

Betonpoer plaatsen en bevestigen

Wanneer u met zware balken werkt  bij uw tuinhuis, overkapping, pergola o.d. is het te adviseren om betonpoeren als fundering te gebruiken. Lees hier hoe u een betonpoer bevestigt!

Zwart gespoten of gedompelde planken?

Op het internet zal dit verschil veelal moeilijk te vinden zijn, maar de manier waarop de zwarte kleur wordt aangebracht kan zomaar doorslaggevend voor uw keuze zijn! Lees hier welke keuze bij u past!

EPDM – Gebruikshandleiding

EPDM is een uitstekende manier om een plat dak mee te bedekken. Niet te vergeten is het een van de meest duurzame soorten dakbedekking en tevens gemakkelijk zelf te leggen! Hoe u dat doet, leest u hier!

Verschil Douglas- en Eikenhout

Er zit een wereld van verschil tussen douglas- en eikenhout en toch worden ze beiden veel gebruikt voor verschillende tuinconstructies. Wat zijn de grootste verschillen tussen de houtsoorten en welke past het best in uw tuin?  Lees het hier!

Vlonder leggen op piketpalen

Uitgekeken op uw stenen terras of gewoon een lekkere zithoek maken? Hoe je dat doet? Lees het hier!

Eikenhout behandelen

Bij buitengebruik stelt u het hout bloot aan diverse weersomstandigheden. Hoe behandel je het hout hiervoor? Lees het hier!

Opslag van uw douglashout

Zonnig of regenachtig, het is van uiterst belang dat u uw douglashout op een correcte manier bewaard! Waarom? Lees het hier!

Douglas Deuren en Ramen?

Jouw tuinhuis is pas compleet met deuren en ramen erin! Welke past het best bij jouw tuin? Lees het hier!

Hoe plaats ik een blokhut?

Een ikea-kast in elkaar zetten is grappig, maar zelf alles op maat kunnen maken, dat is pas echt kunst! Hoe plaats jij je eigen op maat gemaakte blokhut? Lees het hier!

Overspanning berekenen

Voordat u begint met het plaatsen van uw overkapping, dient u eerst goed na te denken over de constructie! Welke lengte wil u overspannen en welke balkdikte heb ik hiervoor nodig? We leggen u dit uit aan de hand van een simpele berekening, lees hier verder!

Voorkom Houtworm

U gaat hout plaatsen, let goed op dat u ook houtworm voorkomt. Zo voorkomt u schadeherstel of totale vervanging in de toekomst. Hoe u houtworm voorkomt, leest u hier!

Herkomst Douglashout

Ook benieuwd naar de herkomst van douglashout is? Informatie over de douglasspar en andere weetjes leest u hier!

Verwerkingsvoorschrift Zweeds Rabat

Gebruikt u rabatdelen als gevel of wand? Let dan goed op en houd rekening met ventilatie, regelwerk, bevestigingsonderdelen, montage en opslag/vervoer! Lees hier alle tips die u nodig heeft om de rabatdelen goed te verwerken!

Schutting plaatsen van Douglashout!

U gaat een schutting bouwen en wilt weten welke materialen u gebruikt en hoe u het monteert! Lees alles wat u moet weten over het bouwen van uw schutting met douglashout hier!

Scheuren in je hout zijn normaal!

Ieder jaar horen wij klanten die bezorgd zijn om scheuren in het hout. Waarom er scheuren ontstaan en hoe u deze het best kunt voorkomen leest u hier!

Wat is het verschil tussen bezaagd en geschaafd?

In onze webshop vindt u vaak de termen ‘bezaagd’ en ‘geschaafd’ bij onze houtproducten. Wat betekent het en welke is geschikt voor u? Lees hier verder!

Bescherm je hout!

Douglashout is een duurzame houtsoort met een levensduur van 10-15 jaar. Maar deze levensduur kun je nog verder verlengen door het hout te beschermen! Meer informatie

Hoe duurzaam is douglashout?

Douglas is een van de meest populaire houtsoorten van Nederland! Mede door de duurzaamheid van het hout, lees hier over de duurzaamheid!

Scroll naar top
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...