Bezorg info
Klantenbeoordeling /5
€0,00
0416 8585 02 info@tuinhout-compleet.nl inloggen
 
Vanaf €1200,- gratis bezorging
 
Veilig betalen via IDEAL
 
Vanwege de extreme drukte loopt de
levertijd op tot minimaal 4 weken.
 0416 8585 02

Betonpoer plaasten en bevestigen

Wanneer u met zware balken werkt  bij uw tuinhuis, overkapping, pergola o.d. is het te adviseren om betonpoeren als fundering te gebruiken. Lees hier hoe u een betonpoer bevestigt!

Zwart gespoten of gedompelde planken?

Op het internet zal dit verschil veelal moeilijk te vinden zijn, maar de manier waarop de zwarte kleur wordt aangebracht kan zomaar doorslaggevend voor uw keuze zijn! Lees hier welke keuze bij u past!

EPDM – Gebruikshandleiding

EPDM is een uitstekende manier om een plat dak mee te bedekken. Niet te vergeten is het een van de meest duurzame soorten dakbedekking en tevens gemakkelijk zelf te leggen! Hoe u dat doet, leest u hier!

Verschil Douglas- en Eikenhout

Er zit een wereld van verschil tussen douglas- en eikenhout en toch worden ze beiden veel gebruikt voor verschillende tuinconstructies. Wat zijn de grootste verschillen tussen de houtsoorten en welke past het best in uw tuin?  Lees het hier!

Vlonder leggen op piketpalen

Uitgekeken op uw stenen terras of gewoon een lekkere zithoek maken? Hoe je dat doet? Lees het hier!

Eikenhout behandelen

Bij buitengebruik stelt u het hout bloot aan diverse weersomstandigheden. Hoe behandel je het hout hiervoor? Lees het hier!

Opslag van uw douglashout

Zonnig of regenachtig, het is van uiterst belang dat u uw douglashout op een correcte manier bewaard! Waarom? Lees het hier!

Douglas Deuren en Ramen?

Jouw tuinhuis is pas compleet met deuren en ramen erin! Welke past het best bij jouw tuin? Lees het hier!

Hoe plaats ik een blokhut?

Een ikea-kast in elkaar zetten is grappig, maar zelf alles op maat kunnen maken, dat is pas echt kunst! Hoe plaats jij je eigen op maat gemaakte blokhut? Lees het hier!

Overspanning berekenen

Voordat u begint met het plaatsen van uw overkapping, dient u eerst goed na te denken over de constructie! Welke lengte wil u overspannen en welke balkdikte heb ik hiervoor nodig? We leggen u dit uit aan de hand van een simpele berekening, lees hier verder! 

Voorkom Houtworm

U gaat hout plaatsen, let goed op dat u ook houtworm voorkomt. Zo voorkomt u schadeherstel of totale vervanging in de toekomst. Hoe u houtworm voorkomt, leest u hier

Herkomst Douglashout

Ook benieuwd naar de herkomst van douglashout is? Informatie over de douglasspar en andere weetjes leest u hier!

Verwerkingsvoorschrift Zweeds Rabat

Gebruikt u rabatdelen als gevel of wand? Let dan goed op en houd rekening met ventilatie, regelwerk, bevestigingsonderdelen, montage en opslag/vervoer! Lees hier alle tips die u nodig heeft om de rabatdelen goed te verwerken!

Schutting plaatsen van Douglashout!

U gaat een schutting bouwen en wilt weten welke materialen u gebruikt en hoe u het monteert! Lees alles wat u moet weten over het bouwen van uw schutting met douglashout hier!

Scheuren in je hout zijn normaal!

Ieder jaar horen wij klanten die bezorgd zijn om scheuren in het hout. Waarom er scheuren ontstaan en hoe u deze het best kunt voorkomen leest u hier

Wat is het verschil tussen bezaagd en geschaafd?

In onze webshop vindt u vaak de termen ‘bezaagd’ en ‘geschaafd’ bij onze houtproducten. Wat betekent het en welke is geschikt voor u? Lees hier verder!

Voordelen Douglashout 

Waarom is douglashout tegenwoordig zo populair in Nederland? Ontdek de voordelen van douglashout hier!

Bescherm je hout! 

Douglashout is een duurzame houtsoort met een levensduur van 10-15 jaar. Maar deze levensduur kun je nog verder verlengen door het hout te beschermen! Meer informatie

Hoe duurzaam is douglashout?

Douglas is een van de meest populaire houtsoorten van Nederland! Mede door de duurzaamheid van het hout, lees hier over de duurzaamheid!

0