EPDM leggen en verlijmen

EPDM leggen en verlijmen – Gebruikshandleiding 

EPDM is een uitstekende manier om een plat dak mee te bedekken. Niet te vergeten is het een van de meest duurzame soorten dakbedekking en tevens gemakkelijk zelf te leggen! Hoe je dat doet, leest u hier!

Controle & Schoonmaak

Voordat u begint met het leggen van de dakbedekking, is het van belang om het dak te controleren op uitstekende splinters en spijkers. Het zou enorm zonde zijn als de EPDM hierdoor beschadigt! Geen splinters of spijkers, veeg dan het dak keurig schoon, zodat we de EPDM kunnen uitleggen. 

EPDM leggen

Spreid het EPDM uit over het dak en zorg dat je voldoende en evenredige overlap aan alle dakranden hebt. Laat het folie eerst minimaal 20 minuten liggen, zo verdwijnen de meeste plooien uit het EPDM. Vouw nu eerst de ene helft van het folie terug om te starten met het vastlijmen.

Let op: Vóór het verlijmen van uw EPDM folie, boort u eerst een gat voor de dakdoorvoer. 

Folie verlijmen

Start met het verlijmen van het middenstuk van uw dak(minimaal 10cm ruimte overhouden voor de randen). Voor het verlijmen van het EPDM aan een houten ondergrond adviseren wij duurzame spuitlijm te gebruiken. Laat de lijm minimaal 10 minuten drogen tot de lijm handdroog is (opsluiten van natte lijm veroorzaakt blaasvorming).  Met deze spuitlijm kunt u circa 3.5 m² dubbelzijdig plakken. Rol nu voorzichtig het EPDM membraan terug.  

Bij het verlijmen van de dakdoorvoer en naadverbindingen van de EPDM adviseren wij Geoflex MS lijm-kit

Voor de randen brengt u de spuitlijm aan op zowel het dak als het EPDM. Druk het folie goed aan tegen de randen en voornamelijk de voegen, gebruik eventueel een roller of een zachte bezem/borstel om het folie nog strakker in de hoeken te krijgen. 

Houd ongeveer 10 centimeter overlap aan voor naadverbindingen en gebruik GeoFlex MS lijm kit

Dakdoorvoer kitten

Voor het verlijmen van de dakdoorvoer met het EPDM, adviseren wij Geoflex MS lijm-kit. Eerst snijdt u de overtollige EPDM(⅔ van de diameter) weg in het gat waardoor de dakdoorvoer moet. Plaats de hemelwaterafvoer en teken af met een wit krijtje en haal de afvoer weer uit het gat. Breng Geoflex aan binnen de witte lijnen en druk het vervolgens aan(van midden naar buiten). Let bij het aandrukken op dat er kit onder de randen uit komt. Komt er geen kit uit de randen, spuit dan extra kit bij om een waterdichte sluiting te creëren! Verwijder de overtollige kit met de achterzijde van de kitkoker of met een afvalstuk EPDM. 

Afwerking

Voor een complete afwerking, snijdt u nu het overtollige EPDM rondom de dakranden weg en plaatst u een aluminium daktrim rondom de dakrand! 

Zo kunt u jaren genieten van een prachtige houten veranda, tuinhuis of overkapping!  Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan telefonisch contact op! 

Bij Tuinhout Compleet heeft u keuze uit balkhout, palen, planken, schaaldelen en zweeds rabat en nog meer!  

EPDM Leggen
EPDM
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 777 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...