Eikenhout opslaan: Zorg voor Ventilatie

Eikenhout opslaan: Zorg voor Ventilatie

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten hoe zij ons hout nou het best kunnen opslaan, zodat het in optimale conditie blijft. We zullen kort toelichten hoe u het hout zo goed mogelijk kunt opbergen.

Vers Bezaagd

Vers bezaagd betekent dat de balken, palen of planken een ruw oppervlak hebben. Splinters in het hout is dan ook niet ongebruikelijk. Daarnaast is ons bezaagde hout meestal vers gezaagd, dit betekent dat het hout ongedroogd is. Hierdoor kan schimmelvorming optreden bij eikenhout als het niet correct wordt opgeslagen, maar niet gevreesd, vaak is de schimmel gemakkelijk weg te vegen of te schuren!

Opslaan van eikenhout

Omdat het vers bezaagd hout ongedroogd is, zit er nog wat vocht in het hout. Hierdoor is het vooral belangrijk dat de ruimte waarin uw het hout bewaard goed geventileerd is. Door het droog buiten op te slaan met de mogelijkheid om te ventileren en door extra kleine latjes te plaatsen geeft u het hout de ruimte om te ventileren en luchten. 

Wanneer u vers hout bijvoorbeeld opslaat in een geïsoleerde, niet volledig droge ruimte, bestaat de kans dat het hout gaat schimmelen of spochten. Zonde natuurlijk!

Wij adviseren altijd om het hout enkele centimeters boven de grond te bewaren. Zo is de kans kleiner dat vocht in het materiaal trekt via de grond. U kunt het hout bijvoorbeeld op een pallet plaatsen.

Ons Eikenhout

Eikenhout heeft onbehandeld een minimale levensduur van 10-15 jaar en de kleur van het hout zeer gewaardeerd. Zo zien wij deze houtsoort steeds vaker terugkomen in Nederlandse tuinen dankzij de rustieke uitstraling. 

Wanneer het langdurig in aanraking komt met verschillende weersomstandigheden verouderd het mooi naar een grijze kleur tint. Vindt u dit niet mooi? Door het hout te beitsen, vertraagt u dit proces. In vergelijking met andere houtsoorten, zoals Douglas hout, is eikenhout verkrijgbaar voor een relatief iets hogere prijs.

Hoe moet ik mijn hout behandelen?

Zowel bezaagd als geschaafd hout is goed te behandelen. Om de levensduur van uw hout te verlengen behandelt u de balken, palen of planken met speciale houtbeits of olie. Hier heeft u de keuze tussen gekleurde, kleurloze of speciaal UV-werende beits. Bekijk nu het assortiment!

Bestel Eikenhout direct online!

Bij Tuinhout Compleet bestelt u eenvoudig eikenhout direct in de webshop. U heeft keuze uit divers balkhout, planken, regels en Zweeds Rabat. Als u zoekt naar hout of maatwerk oplossingen of als u nog overige vragen heeft, neemt u vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 0416 85 85 02. Onze specialisten staan graag voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken. Ook voor advies bent u bij ons aan het juiste adres!

 

Neem hier een kijkje in ons eiken assortiment:

Eiken planken
Eiken planken
Eiken palen
Eiken palen
Eiken regels en ribben
Eiken regels en ribben
Eiken balkhout
Eiken balkhout
Eiken dakbeschot vellingdeel
Eiken dakbeschot vellingdeel

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 850 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...