Eikenhout behandelen bij buitengebruik

Eikenhout is dé houtsoort voor de echte liefhebber. Weliswaar een duurdere houtsoort, maar dit komt ook met veel voordelen. Eikenhout heeft een prachtige uitstraling, gaat ruim 20 jaar mee en wordt ook nog eens mooier naarmate de tijd verstrijkt! Eikenhout behandelen

Veroudering Eikenhout

Na verloop van tijd zal uw eikenhout vergrijzen, wat wordt veroorzaakt door blootstelling aan UV-licht. Deze vergrijzing wordt veelal gewaardeerd bij eikenhout. Maar gelukkig verschillen smaken en behoudt u dus het liefst de originele kleur van de eik? Dan dient u het hout goed te behandelen, zodat het zolang mogelijk zijn kleur behoudt. 

Het vergrijzen van eikenhout neemt verder geen risico’s met zich mee, geen verzwakking van de constructie of stevigheid van het hout. 

Bescherming van het hout 

Naast de verkleuring van het hout zijn er nog andere gevaren waarvoor u uw hout dient te beschermen. Zo willen we het hout natuurlijk ook beschermen tegen vocht, houtrot, blauwschimmel en algen aantasting. Hoe kunt u dus uw hout beschermen om de originele kleur van het hout te behouden en ook optimaal te beschermen?

Behandelen eikenhout

Wij adviseren altijd om uw hout te beschermen met HK-Lazuur, dit is een beits die beschermt tegen vocht, houtrot, blauwschimmel, algen aantasting en nog meer! Hierdoor verlengt u de levensduur van uw hout met jaren! Voor kleurbehoud van het eikenhout raden wij de kleurloze variant in 2 lagen aan te brengen en daarna te behandelen met Long Life UV(2 lagen). 

Verwerkingtips: 

  • Ondergrond moet droog en schoon zijn (tijdens behandeling)
  • Eikenhout van Tuinhout Compleet kan zonder schuren of afbijten worden behandeld.
  • Gebruik RVS bevestigingsmateriaal om zwarte vlekvorming te voorkomen. 
Eiken planken
Eiken planken
Eiken palen
Eiken palen
Eiken regels en ribben
Eiken regels en ribben
Eiken balkhout
Eiken balkhout
Eiken dakbeschot vellingdeel
Eiken dakbeschot vellingdeel
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 777 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...