Eigen Insectenhotel maken

Tegenwoordig is voor allerlei soorten insecten nog maar weinig plek om goed te kunnen nesten. Insectenhotels worden dan ook steeds populairder! Zo’n hotel kun je eenvoudig zelf maken, ontzettend leuk om met de (klein)kinderen samen te doen. Een insectenhotel komt in allerlei soorten formaten en vormen.

Insectenhotel Checklist

  1. Zorg dat het hotel op een plek staat er waar het voldoende zonlicht krijgt.
  2. Bij het boren moet je met de nerf mee boren. Wanneer het anders te droog wordt kunnen er scheuren ontstaan. 
  3. De gangen kun je het best schuren, omdat ruwe wanden van de gangen kunnen leiden tot gescheurde vleugels van bijvoorbeeld de bijen.
  4. Zorg voor bloeiende bloemen of struiken in de buurt. Bijen leggen bij elk eitje ook wat stuifmeel klaar, ze vliegen dan niet heel ver.
  5. Het hotel moet van binnen wel droog blijven. Zorg dus voor een waterdicht dak wat een beetje uitsteekt aan de bovenkant.
  6. Spinnen zijn dol op insecten! U kunt het hotel dan ook het best regelmatig checken op spinnenwebben, en deze kunt u dan beter meteen weghalen.
  7. Gebruik liever geen verf of olie. Dit is geen natuurproduct en kunt dus beter niet gebruiken om het hotel mee aan te kleden. U kunt natuurlijk wel bijenwas of zonnebloemolie gebruiken.

Inmiddels wordt meer dan de helft van de meer dan 358 bijensoorten bedreigd! En dat terwijl de bij essentieel is voor onze eigen voedselvoorziening. Wist u dat zo’n 80% van onze eetbare gewassen afhankelijk is van de bestuiving door deze bijen en enkele andere insecten? De wilde bij dreigt vooral met uitsterven door een groot gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Heggen en struiken verdwijnen steeds vaker, en hiermee verdwijnt dus ook de nestplaats voor de bij. 

Met u insectenhotel kunt u steentje bijdragen! Met bovenstaande tips wordt u een stuk op weg geholpen. Bent u van plan nu zelf een insectenhotel te maken? Maak een foto, post het online en vergeet ons vooral niet te taggen! Wij zijn ontzettend benieuwd naar jullie creaties. 

 

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf

 

Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...