Eetbare Planten in uw Tuin

In dit seizoen staat u tuin prachtig in volle bloei. Planten schieten her en der uit de grond, en het is een kleurrijk geheel aan het worden. Toch zijn sommige planten niet welkom, en het onkruid verwijdert u het liefst direct. Maar wist u dat er ook veel planten (en onkruid) groeit dat u prima op uw bord kun leggen? Wij bespreken een paar leuke eetbare-tuintips!

Brandnetels

De meest bekende zijn natuurlijk de brandnetels! Droog het blad van een jonge brandnetel om een lekkere thee van te zetten. Verder kunt u de topjes hiervan gebruiken voor een heerlijke (en gezonde) soep. Ook veel vlinders en rupsen volgen dit voorbeeld. Zij vinden de bladen namelijk heerlijk. Zo kunt u een paar brandnetels de vrije loop laten in uw tuin, om zo meer vlinders aan te trekken.

Zevenblad

Zevenblad is een erg hardnekkige plant. Het komt goed uit dat u er ook nog wat anders mee kunt! De plant bestaat uit (de naam zegt het al): zeven bladeren. Deze zijn een echt smaakmaker in een salade of een pesto. Ook van deze witte plant kunt u een thee zetten. 

Windes

Ook een haagwinde of akkerwinde komt in veel tuinen voor. Soms worden ze bijna 3 meter lang! De bladeren van deze winde kunt ook gebruiken om een thee mee te zetten. De thee kunt u dan wel het beste aanlengen met bevernel en heemst. 

Bloemen om te eten

Kleurrijke bloemen fleuren de boel meteen op, zo ook uw bord! U kunt bijvoorbeeld de oranje goudsbloemen zaaien, of driekleurige viooltjes of lavendel. Deze zijn hartstikke leuk als bijvoorbeeld saladetopping. Voor de smaak hoeft u het niet te doen, maar het kleedt uw bord wel mooi aan!

Weegbree

Weegbree kan al snel in uw grasveld boven komen. Het schijnt te werken tegen brandneteljeuk, maar u kunt het ook toevoegen aan uw frisse salade!

Ga aan de slag met deze leuke tips en kijk wat voor moois u in uw eigen tuin terug kunt vinden! Laat ons vooral weten of u een van onze tips gebruikt, en stuur ons een foto van uw eetbare tuin!

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf

 

Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...