Vanaf €1300,- gratis bezorging

Door heel Nederland

Veilig betalen via IDEAL

Veilig, snel en makkelijk

Snelle levering

Levertijd binnen 10 werkdagen

Douglashout zien we tegenwoordig enorm veel terug in veranda’s, schuttingen, overkappingen, gevelbekleding en dergelijke. Douglashout is dus erg veelzijdig en door zijn stabiliteit en duurzaamheid blijkt het keer op keer de keuze voor diverse constructies. Wat maakt douglas hout zo populair en hoe duurzaam is het hout? 

Waar komt het vandaan?

Douglashout is een van de hardste naaldhoutsoorten uit Noord-West Europa is afkomstig van de zogeheten douglasspar. Het douglashout van Tuinhout Compleet wordt exclusief bij erkende PFEC-gecertifceerde zagerijen ingekocht. Hierdoor kan de kwaliteit van het hout altijd worden gegarandeerd. Nu jij weet wat douglashout is en waar het vandaan komt, wat maakt het hout dan zo populair? 

Duurzaamheid & Populariteit

Douglashout is zo populair vanwege de sterke kwaliteit/prijsverhouding. Douglashout valt namelijk in de duurzaamheidsklasse 3. Dat betekent dat het hout, zelfs onbehandeld, een minimale levensduur heeft van 10-15 jaar! Deze lange levensduur heeft het te danken aan het hoge percentage kernhout dat gevormd wordt. Het kernhout bevat hars en verhardt zich naar verloop van tijd, dit maakt dat het hout op een natuurlijke wijze beter bestand is tegen schimmels en bacteriën! Deze duurzaamheid in combinatie met de aantrekkelijke prijs maakt het douglashout een van de meest populaire houtsoorten van Nederland! 

Hoogste boom van Nederland!

Op het Koninklijke landgoed ‘Het Loo’ bij Apeldoorn, staat de hoogste boom van Nederland. De boom heeft een hoogte van maar liefst 50,3 meter, naast andere exemplaren van 45-49 meter hoog. Hiermee zijn het de hoogste bomen van Nederland! Maar niet te vergeten is het feit dat de hoogste bomen van Nederland ook Douglassparren zijn!
Door de hoogten van de douglasspar kan het hout in grote afmetingen geleverd worden! Heeft u vragen over de afmetingen van het hout of bijzondere wensen? Neem dan nu contact met ons op. 

Bij Tuinhout Compleet heeft u keuze uit balkhout, palen, planken, schaaldelen en zweeds rabat! Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan nu telefonisch contact met ons op! 

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 311 reviews.
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...