Droogte in de Tuin – Zomertips!

Een droge zomer kan ten koste gaan van u mooi onderhouden tuin. Zorg dat u goed bent voorbereid en voorkom uitdroging van de tuin. Lees hier wat u precies kunt doen!

Tip1: Mulchen

Wat is mulchen precies? Hiermee wordt het bedekken van de bodem rond planten struiken met organisch materiaal bedoeld. U kunt bijvoorbeeld het gemaaide gras gebruiken, of het blad van uitgebloeide planten. Onkruid (zoals zevenblad) is hier niet altijd geschikt voor.

Tip 2: Een vliesdoek

Een vliesdoek biedt ook bescherming tegen nachtvorst en brandende zon. Het is waterdoorlatend en het is bovendien erg licht. Verder beschermt het ook tegen insecten die de planten kunnen aantasten. 

Tip 3: Windkeringen

De aarde in de tuin kan snel uitdrogen met teveel wind. Het planten van een haag of enkele bomen kan zorgen dat de wind wordt gebroken. Bovendien heeft u zo wat extra schaduw. 

Tip 4: Liever niet schoffelen

Als er teveel wordt geschoffeld zal er juist meer water verdampen. Zorg dat de zandgrond voldoende voedingsstoffen krijgt en gebruik bijvoorbeeld compost. Compost zorgt er namelijk ook voor dat de aarde koel blijft bij klei.

Tip 5: Mediterrane oplossing

In het zuiden kennen ze ook een mooie oplossing voor droogte in de tuin. Vaak worden daar schelpen of kiezels gebruikt ter opvulling. Deze zijn waterdoorlatend en beschermen de aarde ook van direct zonlicht. De aarde blijft zo goed koel en planten drogen minder snel uit.

Tip 6: Bodembedekkers

Bodembedekkers zorgen dat de aarde in de tuin wat minder droog wordt bij hitte. Een bodembedekker is een plant die snel over een groot oppervlak in de tuin kan groeien, om zo de bodem af te dekken. Bekende bodembedekkers zijn maagdenpalm, lievevrouwebedstro of dikkemanskruid.

Tip 7: Planten verzorgen

Als u nieuwe planten gaat planten of zaaien, is het beter om het plantengat eerst met water te vullen, en niet het water bovenop de aarde te gieten. Wanneer u het er bovenop giet kan het namelijk snel verdampen. Verder kunt u de kluit van de plant van tevoren ook goed water geven voordat u deze plant.

Neem een kijkje in ons assortiment:

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf 
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 786 reviews.
Scroll naar boven

Search

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...