Douglas hout opslag

Douglas hout opslag

Afgelopen weken is het prachtig zonnig weer geweest, wat natuurlijk heerlijk weer is om weer eens aan de slag te gaan in jouw tuin! Maar ben je van plan een grotere constructie te plaatsen en heeft u dus veel hout nodig? Zonnig of regenachtig, het is van uiterst belang dat u uw douglashout op een correcte manier bewaard! 

Wat kan er nou gebeuren?

Bewaar je je hout op een verkeerde manier, kan dat een duur geintje worden. Het gehele hout kan bijvoorbeeld door de zon kromtrekken en in het ergste geval is al het hout dan totaal onbruikbaar. Daarom schrijven wij dit artikeltje, zodat wij u kunnen behoeden voor zeer dure fouten. 

Ventilatie

Het hout wordt geleverd, maar u gaat het pas over een aantal weken verwerken? Zorg dan dat je een goede luchtcirculatie in uw houtstapel creëert. Het is daarom belangrijk om het hout niet geheel af te sluiten met bijvoorbeeld een plastic laag. Je dient het hout wel af te dekken, maar dus niet af te sluiten. Hierdoor vermindert de luchtcirculatie en mogelijke gevolgen zijn schimmelvorming, kromming of scheuring van het hout! (Het belangrijkste voor douglas hout opslag).

Netjes wegleggen

Wanneer u het hout bewaart, legt u dit hout in rechte stapels neer(zoals aangeleverd). Dit voorkomt logischerwijs kromming van het hout. Om een goede luchtcirculatie te behouden, kunt u latjes plaatsen tussen de lagen! 

Temperatuur

Een van de meest voorkomen fouten die wij zien is het wegleggen van het hout in een verkeerde omgeving/ruimte. Hout is een organisch product en werkt (uitzetting en krimping). Bewaart u het hout in een verwarmde omgeving? Dan is de kans ook groot dat het hout krom zal trekken! 

Hoe wel te bewaren

We hebben nu gelezen hoe u de grootste fouten kunt voorkomen, dus als we alles even op een rijtje plaatsen hebben we dé manier om uw hout wel goed te bewaren! Opslag douglashout

De beste manier om uw hout te bewaren: 

  • Dek het hout af, maar sluit het niet af (luchtcirculatie)
  • Leg het hout in rechte stapels tegen kromming
  • Plaats latjes tussen de houtlagen, zo verbetert u de ventilatie en vermindert u de kans op kromming en schimmelvorming
  • Plaats het hout op een schaduwplek in uw tuin 

Bij Tuinhout Compleet vindt u  alles wat u nodig heeft om uw eigen tuinconstructies te plaatsen! Zoekt u naar maatwerkoplossingen of heeft u nog overige vragen? Neem dan direct telefonisch contact met ons op! 

Douglas balkhout
Douglas balkhout
Douglas planken
Douglas planken
Douglas regels en ribben
Douglas regels en ribben
Douglas palen
Douglas palen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 850 reviews.
Scroll naar boven

Zoek uw producten

Product toevoegen
Product details worden opgehaald...