Douglas Hout opslaan: Zorg voor Ventilatie

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten hoe zij ons hout nou het best kunnen opslaan, zodat het in optimale conditie blijft. We zullen kort toelichten hoe u het hout zo goed mogelijk kunt opbergen.

Vers Bezaagd

Vers bezaagd betekent dat de balken, palen of planken een ruw oppervlak hebben. Splinters in het hout is dan ook niet ongebruikelijk. Daarnaast is ons bezaagde hout meestal vers gezaagd, dit betekent dat het hout ongedroogd is. Hierdoor kan schimmelvorming optreden bij Douglas hout als het niet correct wordt opgeslagen, maar niet gevreesd, vaak is de schimmel gemakkelijk weg te vegen of te schuren!

Opslaan van (douglas)hout

Omdat het vers bezaagd hout ongedroogd is, zit er nog wat vocht in het hout. Hierdoor is het vooral belangrijk dat de ruimte waarin uw het hout bewaard goed geventileerd is. Door het droog buiten op te slaan met de mogelijkheid om te ventileren en door extra kleine latjes te plaatsen geeft u het hout de ruimte om te ventileren en luchten. 

Wanneer u vers hout bijvoorbeeld opslaat in een geïsoleerde, niet volledig droge ruimte, bestaat de kans dat het hout gaat schimmelen of spochten. Zonde natuurlijk!

Wij adviseren altijd om het hout enkele centimeters boven de grond te bewaren. Zo is de kans kleiner dat vocht in het materiaal trekt via de grond. U kunt het hout bijvoorbeeld op een pallet plaatsen.

Ons Douglas hout

Douglas hout heeft onbehandeld een minimale levensduur van 10-15 jaar en is van nature erg duurzaam. Naast de duurzaamheid van het hout is de kleur van het hout zeer gewaardeerd. Zo zien wij deze houtsoort steeds vaker terugkomen in Nederlandse tuinen dankzij de warme uitstraling. 

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Als Douglas hout jong is, heeft het een roodbruine kleur. Zodra het hout wat ouder wordt, krijgt het een licht geelbruine kleur en is het hout harshoudend. Dit type hout kan goed machinaal bewerkt worden. 

Wanneer het langdurig in aanraking komt met verschillende weersomstandigheden verouderd het mooi naar een grijze kleur tint. Vindt u dit niet mooi? Door het hout te beitsen, vertraagt u dit proces. In vergelijking met andere houtsoorten, zoals hardhout, is Douglas hout verkrijgbaar voor een relatief lage prijs.

Hoe moet ik mijn hout behandelen?

Zowel bezaagd als geschaafd hout is goed te behandelen. Om de levensduur van uw hout te verlengen behandelt u de balken, palen of planken met speciale houtbeits of olie. Hier heeft u de keuze tussen gekleurde, kleurloze of speciaal UV-werende beits. Bekijk nu het assortiment!

Bestel Douglas hout direct online!

Bij Tuinhout Compleet bestelt u eenvoudig Douglas hout direct in de webshop. U heeft keuze uit divers balkhout, planken, schaaldelen en Zweeds Rabat. Als u zoekt naar hout of maatwerk oplossingen of als u nog overige vragen heeft, neemt u vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 0416 85 85 02. Onze specialisten staan graag voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken. Ook voor advies bent u bij ons aan het juiste adres!

Douglas balkhout
Douglas balkhout
Douglas planken
Douglas planken
Douglas regels en ribben
Douglas regels en ribben
Douglas palen
Douglas palen

 

Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...