Bezorg info
Klantenbeoordeling /5
€0,00
0416 8585 02 info@tuinhout-compleet.nl inloggen
 
Vanaf €1200,- gratis bezorging
 
Veilig betalen via IDEAL
 
Levertijd is 10 werkdagen.
 0416 8585 02

Douglas hout

Douglas hout van Tuinhout Compleet wordt verkregen van de douglasspar en kent duurzaamheidsklasse 3/4. Ons Douglas hout wordt voornamelijk geproduceerd in Frankrijk en is afkomstig van zagerijen die beschikken over het PEFC-keurmerk. Op deze pagina bekijkt u ons ruime aanbod in Douglas hout en kunt u direct bestellen. Wij leveren verschillende soorten planken, balken en palen in diverse afmetingen.

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is een van de hardste soorten Europees naaldhout. Het Douglas hout van Tuinhout Compleet is afkomstig van de Douglasspar. Om kwaliteit te kunnen garanderen wordt dit type hout enkel uit PEFC gecertificeerde zagerijen ingekocht. Dit materiaal is zeer geschikt voor constructies die buiten komen te staan. Dankzij de natuurlijke duurzaamheid (klasse 3/4) is Douglas hout geschikt om overeind te blijven staan onder diverse weersomstandigheden. Het is dus zeer veelzijdig en door zijn sterkte en stabiliteit ideaal voor vele constructies. Denk hierbij aan constructies als veranda’s, overkappingen, paardenstallen, kapschuren, schuttingen en gevelbekleding.

Wat zijn de eigenschappen van Douglas hout?

Douglas hout heeft onbehandeld een minimale levensduur van 10-15 jaar en is van nature erg duurzaam. Naast de duurzaamheid van het hout is de kleur van het hout zeer gewaardeerd. Zo zien wij deze houtsoort steeds vaker terugkomen in Nederlandse tuinen dankzij de warme uitstraling. Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Als Douglas hout jong is, heeft het een roodbruine kleur. Zodra het hout wat ouder wordt, krijgt het een licht geelbruine kleur en is het hout harshoudend. Dit type hout kan goed machinaal bewerkt worden. Wanneer het langdurig in aanraking komt met verschillende weersomstandigheden verouderd het mooi naar een grijze kleur tint. Vindt u dit niet mooi? Door het hout te beitsen, vertraagt u dit proces. In vergelijking met andere houtsoorten, zoals hardhout, is Douglas hout verkrijgbaar voor een relatief lage prijs.

Hieronder zie je de Douglas hout eigenschappen overzichtelijk weergeven:

Eigenschappen Douglas hout
Voordelen: Nadelen:
Onbehandeld Douglas hout heeft een minimale levensduur van 10-15 jaar Minder goed te bewerken met handgereedschap door stevigheid van Douglas hout
Douglas hout is één van de hardste houtsoorten in Europa Kan soms wat hars bevatten
Douglas Hout beschikt over een mooie natuurlijke houtnerf
Ons Douglas hout komt uit verantwoord beheerde bossen
Hoogwaardige Kwaliteit hout voor een kleine prijs
Duurzaamheidsklasse 3
Warme uitstraling van nature
Douglas hout is onderhoudsarm

De diverse soorten Douglas hout

Douglas hout is door de hoge sterkte en stabiliteit ideaal toepasbaar in diverse constructies. Door de mooie vlamstructuur en de roodbruine kleur heeft het ook een warme uitstraling. Daarnaast verkopen wij dit hout in diverse soorten, douglas houten balken, douglas planken, douglas rabatdelen, regels, Zweeds rabat en terrasdelen. Douglas houten balken zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Moet de balk een groot gewicht kunnen dragen? Dan is een balk met een dikte van 250 mm zeer geschikt. Maar ook de planken zijn in diverse breedtes verkrijgbaar. Bekijk het gehele en zeer uitgebreide assortiment en vindt de paal, plank of balk die u zoekt.

Het gebruik van Douglas hout

Douglas hout is een eenvoudig en mooi materiaal om te gebruiken. Daarom wordt dit type hout ook erg veel gebruikt voor verschillende constructies. Zo kunt u ervoor kiezen om Douglas hout te gebruiken als materiaal voor tuinmeubels, schuttingen, aanbouwen, overkappingen, schuren of veranda’s. Door het hout te behandelen met beits, verlengt u de levensduur waardoor dit hout ook zeer geschikt is voor buiten. Natuurlijk kan dit hout ook goed binnen verwerkt worden.

Bestel Douglas hout direct online!

Bij Tuinhout Compleet bestelt u eenvoudig Douglas hout in de webshop. Op deze pagina is het volledige aanbod van Tuinhout Compleet zichtbaar. Zo heeft u keuze uit divers balkhout, planken, schaaldelen en Zweeds Rabat. Als u zoekt naar hout of maatwerk oplossingen of als u nog overige vragen heeft, neemt u eenvoudig contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 0416 85 85 02. Onze specialisten staan graag voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken. Ook voor advies bent u bij ons aan het juiste adres!

0