Dit jaar een Houten Kerstboom!

De laatste jaren zien wij een verandering in de soorten kerstbomen die veel mensen optuigen tijdens de kerstperiode. Waar vroeger nagenoeg altijd een echte boom geplaatst werd, kwamen er de laatste jaren steeds meer kunstbomen bij. Deze trend heeft zich enige tijd voortgezet maar maakt sinds een aantal jaar weer plaats voor een nieuwe trend, namelijk houten kerstbomen!

Wat is het idee?

Een houten kerstboom, zoals de naam uiteraard al verraad, is een kerstboom volledig gemaakt van hout. Het soort hout dat gebruikt wordt voor deze houten kerstbomen kan erg verschillen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld platte plankjes te gebruiken of daadwerkelijk stevige ronde “takken”.

Voordelen van een kerstboom van Douglas hout:

Naast dat een houten kerstboom trendy en weer iets nieuws is, geeft een houten kerstboom nog een paar voordelen met zich mee. 

– Naaldvrij!

Het is een doorn in het oog voor iedereen die een echte kerstboom in huis heeft staan. De naalden die over het hele huis verspreid liggen. Het is vaak ook een hele klus om dit allemaal op te ruimen en vaak komt u in de loop van het jaar nog naalden tegen. Met een houten boom is dit verleden tijd. Deze verliest uiteraard geen naalden en is makkelijk op te ruimen.

– Houdbaarheid

Doordat een houten kerstboom geen onderhoud nodig heeft en bijvoorbeeld geen naalden verliest, is een houten kerstboom erg lang houdbaar. Opbergen van een houten kerstboom is ook heel gemakkelijk, omdat u enkel planken hebt die makkelijk op te stapelen zijn.

– Past altijd!

Houten kerstbomen zijn er in alle soorten en maten. Van groot en klein tot breed en dun. Voor elk huis bestaat de juiste maat boom. Zo zijn er bijvoorbeeld ook houten kerstbomen die je tegen de muur aan moet zetten. Hierdoor gebruikt u minimale ruimte en bent u ervan verzekerd dat u toch een kerstboom in huis kunt zetten.

– Meer variatie mogelijk

Een kerstboom van hout brengt naast praktische voordelen ook een voordeel op het gebied van versieren. Er is veel meer mogelijk met een houten kerstboom. Zo zijn er een heleboel accessoires die gelukkig wel in een houten boom passen. Dit komt doordat wanneer u planken gebruikt voor een houten kerstboom u hier iets op kunt leggen. Het in de boom hangen van bijvoorbeeld ballen komt hierbij te vervallen. Natuurlijk is het hangen van ballen in een houten boom mogelijk. Echter is het variëren veel leuker!

Zelf maken?

Wilt u zelf een houten kerstboom maken? Dat is natuurlijk mogelijk! Wij geven u een aantal tips! 

Meten, meten, meten
Meten is weten. Dit is een veel gebruikte term die ondanks dat toch echt klopt. Zorg ervoor dat je alle planken en balkjes goed uitgemeten hebt. Dit helpt u later in uw project.

Stapelen
Voordat je gaten gaat boren, is het verstandig om alle planken alvast een keer zo op elkaar neer te leggen dat je weet hoe het eindresultaat ongeveer zal zijn. 

Stevige voet
Zorg ervoor dat je een stevige voet maakt voor uw constructie. Dit is wat precisiewerk, maar wanneer dit goed gebeurd heeft u hier enorm veel profijt van.

Gebruik staander
Bij het gebruik van een staander staat je houten kerstboom stevig en kan deze niet uit elkaar vallen. Een steel van een oude bezem of hark is een goede staander voor in uw houten kerstboom.

Eiken palen
Eiken palen
Douglas palen
Douglas palen
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen

 

Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...