Biodiversiteit: wat is dat precies?

U heeft het woord biodiversiteit waarschijnlijk wel eens vaker gehoord, maar wat houdt het nou eigenlijk in? Biodiversiteit betekent eigenlijk de diversiteit van het leven: de verschillende rollen en soorten die deze hebben. Het staat voor alles wat levend is, of geleefd heeft.

Biodiversiteit in uw tuin

Het hebben van veel biodiversiteit in uw tuin is natuurlijk erg leuk, het maakt uw tuin een stuk spannender! Veel kleine dieren, vogels en zaden: hier raak je nooit op uitgekeken. Er gebeurt elke dag weer iets nieuws in uw tuin en u ontdekt altijd weer wat. 

Ook is het hebben van een tuin met hoge biodiversiteit veel voordelen voor uw planten. Uw planten worden weerbaarder en krijgen een hogere veerkracht. U krijgt een stuk minder last van plagen en na een zware winter herstelt uw tuin een stuk sneller!

Allerlei dieren en planten

Het is nou eenmaal zo dat “dieren zorgen voor leven in de brouwerij” denk ook aan kleinere dieren zoals vlinders, bijen, mieren en andere insecten. Schimmels, pissebedden en wormen horen bij de bodemkwaliteit van uw tuin. De meeste dieren ruimen ook veel afval op, ze vangen schadelijke insecten en hun uitwerpselen zorgen voor meststof. U kunt ervoor kiezen om voederplateaus en vogelhuisjes te kopen, maar het belangrijkst is dat u diversiteit aan planten in uw tuin heeft.

Dieren zoeken naast voedsel ook veiligheid. Door planten met bessen en zaden eraan in uw tuin te planten biedt u vogels in de winter een voedselbron. Bijen bezoeken uw tuin als u bloemen zaait. En planten die de bodem bedekken kunnen een goede schuilplaats zijn voor bijvoorbeeld egels. Verschillende soorten planten kunnen uitstekend naast elkaar groeien en zelfs boven elkaar.

Douglas hout
Douglas Hout
Eikenhout
Eikenhout
Tuinhout Accessoires
Tuinhout Accessoires
Assortiment Bevestigingsmaterialen
Bevestigingsmaterialen
Afwerking en verf
Behandeling en verf
Beoordeel onze pagina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 777 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...