Betonpoer plaatsen

Een betonpoer plaatsen, hoe doe je dat? Een goed begin is het halve werk. Wanneer u met zware balken werkt  bij uw tuinhuis, overkapping, pergola o.d. is het te adviseren om betonpoeren als fundering te gebruiken. Een slechte fundering kan namelijk desastreus zijn voor de draagkracht. Daarom kunt u hier lezen wanneer u welke poer gebruikt en hoe u deze dient te plaatsen. 

Hoe plaats je een betonpoer?

Start met het graven van het gat in de gewenste afmetingen en diepte. Onthoud hierbij dat je je betonpoer ongeveer 10cm boven het maaiveld wilt laten uitsteken, zodat uw palen vochtvrij van de bodem afblijven. Zorg dat de bodem van uw gat vlak is en plaats daarin een tegel voor een stevige basis. De betonpoer wordt vervolgens op de tegel geplaatst en het gat kan nu worden gedicht. Dit kan eventueel deels worden gevuld met een zak snelbeton. 

Staander op betonpoer bevestigen

Nu de betonpoer exact op de gewenste plaats staat, is het tijd om de bevestigingsplaat/stelplaat aan de balk te monteren. Het hout dient worden voorgeboord, waarna de stelplaat aan de onderkant van de staander wordt bevestigd met houtdraadbouten. Vervolgens draait u het de paal in zijn geheel op de betonpoer. Hierna wordt voor extra stevigheid tijdens de constructie, de staander ook momenteel met panlatten verstevigd. 

Welke betonpoeren zijn er?

In ons assortiment kunt u kiezen uit de volgende modellen:
Gladde Betonpoer – recht model, prachtig antraciete, gladde betonpoer met vellingrand. Een recht model is handig als je er strak langs bijvoorbeeld een muur gewerkt moet worden, waardoor er met minder ruimte minder.
Oud hollandse betonpoer – recht model, donkere betonpoer met een robuuste uitstraling.
Betonpoer – piramidevormig, veelal gebruikt voor extra zware constructies.  Betonpoer plaatsen

Geniet jaren van een stevige constructie en een stoere uitstraling met een betonpoer!  Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan direct telefonisch contact op en wij beantwoorden graag al uw vragen!

Bij Tuinhout Compleet heeft u keuze uit balkhout, palen, planken, schaaldelen en zweeds rabat en nog meer

Assortiment Fundering
Fundering
Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...