Bescherm je hout!

Douglas hout is een duurzame houtsoort, zoals te lezen is op onze voorgaande blogs. Maar voor een optimale levensduur is het van belang om het hout goed te behandelen! Hoe gaan we dit doen?

Hoe behandel ik het hout?

Om dus zowel de levensduur als de prachtige uitstraling van het Lariks Douglashout zo lang mogelijk te behouden, raden wij aan het hout te beitsen! Het hout behandelen kan op verschillende manieren. Zo kan lariks douglashout behandeld worden met dekkende verf, semi-dekkende of transparante beits. Wilt u de natuurlijke kleur van douglashout behouden? Dan raden wij u aan om de ‘kleurloze HK-lazuur’ te gebruiken met daaroverheen de ‘Long life UV’. Op deze manier heeft u de beste bescherming tegen houtrot, blauwschimmel, maar ook tegen de vergrijzen van UV-straling!

Douglas zwart beitsen?

Momenteel zeer populair is het hout zwart afwerken. Hierbij blijft de houtnerf wel in zicht en creëert u een prachtig kleurcontrast! Wij zien deze trend veelal bij schuttingen, tuinhuizen, blokhutten en andere buitenverblijven. Er wordt een combinatie gemaakt van zwarte potdekseldelen of zweeds rabat en daarnaast de prachtige natuurlijke kleur van douglashout! 

U wilt uw douglashout zwart beitsen? Neem dan de ‘Induline GW-310 gitzwart’, deze buitenbeits is vergelijkbaar met HK lazuur, echter kan deze buitenbeits ook nog verspoten worden. Ook is de Induline GW-310 beschikbaar in kleurloze of antraciet/grijze variant!  

Eikenhout beschermen

Ook onbehandeld eikenhout is zeer geschikt voor buitengebruik, maar om de levensduur te behouden en verkleuring tegen te gaan, behandelt u het hout met beits. Over het algemeen geldt: hoe donkerder de buitenbeits kleuren, hoe beter de bescherming tegen zonlicht. Ook bij eikenhout adviseren wij daarom HK-lazuur kleurloos in combinatie met Long Life UV te gebruiken! 

Afwerking en verf
Behandeling en verf

 

Beoordeel onze pagina

Meer handige informatie:

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 741 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...