Eiken Palen

De eikenhout palen van Tuinhout Compleet heeft kwaliteitsklasse QPA/1. Ons eikenhout beschikt over de duurzaamheidsklasse II, door de hardheid en levensduur van minimaal 20 jaar! Wanneer u eikenhouten palen bij Tuinhout Compleet aanschaft, weet u zeker dat u een eerlijk kwaliteitsproduct in huis haalt!
Vragen? Mail ons op info@tuinhout-compleet.nl of bel naar 0416-858502.

Toont alle 6 resultaten

Eikenhout: houtsoort dat ook zeer geschikt is voor buiten

Eikenhout is een houtsoort dat veel verschillende toepassingen kent. Bovendien is de houtsoort geschikt voor toepassingen buitenshuis. De eiken palen worden voornamelijk geproduceerd in Frankrijk. Eikenhouten palen beschikken namelijk over duurzaamheidsklasse II, door de hardheid en levensduur van minimaal 20 jaar!

Bijzonderheden van Eikenhout

Eikenhouten palen bevatten looizuur(tannine). Blauwzwarte verkleuringen zijn het gevolg van de reactie tussen ijzer en het looizuur in het hout. Voorkom deze zwarte vlekken door RVS schroeven te gebruiken, hierdoor komen de zuren van het hout niet in contact met roest!
Daarnaast zal onbehandeld eikenhout bij buitengebruik in de loop der jaren op een natuurlijke wijze een lichtgrijze tint verkrijgen! Vindt u dit niet mooi? Bescherm dan met beits uw hout!

Naast eikenhout ook Douglas hout in het assortiment

Tuinhout Compleet is een specialist als het om producten van eikenhout gaat. Echter, in ons assortiment treft u ook een scala aan producten vervaardigd van Douglas hout aan. Ook dit hout is uitstekend geschikt voor het maken van producten voor buitenshuis. Bekijk gerust eens ons gehele assortiment en bestel de producten die u nodig heeft via onze webshop. Ziet u echter in onze webshop niet direct de producten die u nodig heeft? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Dit kunt u doen door te bellen naar 0416 85 85 02. Wij vertellen u dan graag meer over het maatwerk dat wij kunnen leveren!

Eiknhout palen kopen
Eiken palen

Binnen ons assortiment eikenhout leveren wij ook de volgende producten:
Eiken Balkhout
Eiken Planken
Eiken Regels en Ribben
Eiken Dakbeschot Vellingdeel
Eiken Zweeds Rabat
Eiken Sponningplanken

Veelgestelde vragen over Eiken palen

Waarom Eiken palen kopen bij Tuinhout Compleet?

Ons assortiment is van duurzaam kwaliteit. We geven bij Tuinhout Compleet altijd vrijblijvend advies op maat voor de klant. De juiste Eiken palen kopen? Wacht niet langer en vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij bieden hoge kwaliteit voor een kleine prijs. Op onze categorie pagina van eikenhout kun je het hele assortiment vinden.

Zijn Eiken palen geschikt voor buiten?

De meeste houten constructies voor buitenprojecten worden gemaakt van onbewerkt eikenhout. Eikenhout kleurt op ten duur van lichtgeel naar licht tot donker grijs. Zeker als de constructie veel wind en zon opvangt, dan komt de kleur mooi naar voren.

Hoe behoud ik de kwaliteit van de eiken palen?

Eiken is een prachtige en eigentijdse hardhoutsoort. Het heeft een authentieke en rustieke uitstraling. Om hier zolang mogelijk van te genieten, is het raadzaam om de eiken palen te behandelen met een kwaliteitsbeits- of verf.

De waardering van www.tuinhout-compleet.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 777 reviews.
Scroll naar boven
Product toevoegen
Product details worden opgehaald...